Eindejaarsbonus: tablet of toch maar niet?

Het einde van het jaar komt weer in zicht en wellicht overweegt u als werkgever als eindejaarsbonus wel een tablet aan uw werknemers te geven.  Van groot belang is dan wat voor tablet u aan uw werknemers wenst te geven. De staatssecretaris van Financiën heeft aangegeven onderscheid te maken tussen tablets die groter dan wel kleiner dan 7 inch zijn. De staatssecretaris heeft met dit onderscheid de fiscale behandeling van tablets willen vastleggen. Wat betekent dit in de praktijk?

Een tablet met een formaat van 7 inch of minder wordt fiscaal aangemerkt als telefoon. Voor telefoons geldt dat deze door de werkgever onbelast aan zijn werknemers gegeven kan worden indien deze  door de werknemers voor minimaal 10% zakelijk worden gebruikt.

Is de tablet groter dan 7 inch dan wordt deze aangemerkt als computer. Hiervoor geldt dat deze door de werknemers voor minimaal 90% zakelijk gebruikt dient te worden voordat de werkgever deze onbelast kan verstrekken. Let op: ook de Ipad mini is groter dan 7 inch.

De rechtbank Haarlem heeft de 7 inch in een uitspraak van 30 november 2011 bevestigd. Toch geeft de uitleg van deze uitspraak reden tot twijfel of de 7 inch wel een harde grens genoemd kan worden. U wordt namelijk in de gelegenheid gesteld om aan te tonen dat ook grotere tablets onder de “telefoonregeling” vallen. Voordat u echter besluit grotere tablets aan u werknemers te verstrekken is het verstandig dit voor te leggen aan de Belastingdienst.

Werkkostenregeling

Let op: indien u reeds bent overgestapt op werkkostenregeling kunt u de tablets alleen nog aan werknemers ter beschikking stellen. Als  u de tablets  echter uit de pot voor de werkkostenregeling financiert, die in 2012 1,4% van het totaal fiscaal loon van de onderneming / vennootschap bedraagt, kunt u de tablets nog onbelast verstrekken.

Bron :   Rechtbank Haarlem, 30 november 2011, nr. 12/2572. 

Bericht geplaatst op 24 december 2012, door