Kluwer kan niet tijdig aangiften in laten dienen

Wij, Ster- Accountants, werken met het fiscale inkomsten- en vennootschapsbelastingpakket van Kluwer. Echter Kluwer is momenteel niet in staat om de aangiften inkomstenbelasting die wij verwerken in te laten dienen voor 1 april 2020. Onderstaande mail ontvingen wij vrijdag aan het einde van de middag (27 maart 2020):

Avanzer aangifte – Vertraagde levering EBV en fiscale rapportage

Beste Avanzer Aangifte klant,

Helaas moet ik u informeren dat wij de oplevering van het elektronisch berichtenverkeer en de uitgebreide fiscale rapportage vóór 1 april niet kunnen garanderen. Wij begrijpen dat dit mogelijk gevolgen heeft voor u en uw klanten. Hiervoor bied ik mijn welgemeende excuses aan.

Zoals u weet hebben wij voor een aantal onvoorziene uitdagingen gestaan in het ontwikkelingsproces wat geleid heeft tot vertragingen. De afgelopen weken hebben wij u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Hoewel wij niet in staat waren een exacte leverdatum te garanderen, hebben wij er alles aan gedaan om toch op tijd te kunnen leveren. Helaas hebben we vandaag geconcludeerd dat wij niet in staat zijn om u van levering vóór 1 april te verzekeren.

U kunt ervan op aan dat wij onverminderd keihard doorwerken om nog steeds zo snel mogelijk te kunnen leveren en ik zal u op de hoogte houden met reguliere updates.

Wij zijn in contact geweest met de Belastingdienst om na te gaan of uitstel mogelijk is voor het indienen van aangiftes via Avanzer Aangifte, zodat aangiftes die via onze applicatie worden ingediend ná 1 april alsnog vóór 1 juli gegarandeerd bericht krijgen. Procesmatig is dit helaas niet mogelijk. Wel is het zo dat in de meeste gevallen waarin de aangifte is gedaan vóór 1 mei, er alsnog een bericht volgt vóór 1 juli, maar hier kan geen garantie op worden gegeven.

Namens Wolters Kluwer Legal & Regulatory Nederland wil ik nogmaals ons welgemeende excuses aanbieden voor deze verlate levering. Ik zal uiterlijk 31 maart een update met u delen.

 

Met vriendelijke groet,

Martin O’Malley
Managing Director
Wolters Kluwer Legal & Regulatory, Benelux

Bericht geplaatst op 27 maart 2020, door