Verkeersongeval onder werktijd en dan …

 

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor uw medewerkers. U kunt aansprakelijk gesteld worden als ze onder werktijd een verkeersongeval krijgen of schade veroorzaken. Uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade misschien niet voldoende. Wist u dat u aansprakelijk gesteld kunt worden als uw medewerkers onder werktijd een verkeersongeval krijgen? Zelfs als u wettelijk niet aansprakelijk bent? Naast persoonlijk leed, staat u plotseling voor hoge kosten. Denk bijvoorbeeld aan de rekening van het ziekenhuis of de reparatie van de auto of motor. Of aan de vergoeding van (letsel)schade van de tegenpartij. Uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die een voertuig veroorzaakt, niet.

Er zijn verzekeringen die uw medewerkers, als zij onder werktijd een verkeersongeval krijgen, de schade dekken.. Zolang het onder werktijd is en ze voor het werk onderweg zijn. Letselschade kan vergoed worden, maar ook beschadiging en verlies van de persoonlijke spullen die uw medewerkers bij zich hadden.

Het is raadzaam om uw polis eens goed na te zien, om vast te stellen wat bij u wel of wat niet verzekerd is, zodat u niet voor extra verassingen komt te staan als er werkelijk een ongeluk gebeurd.

 

Bericht geplaatst op 29 mei 2013, door